Редактор: e-mail: снимка: Пресцентър Републиканци за БългарияПод натиска на министър-председателя Бойко Борисов, страната

...
Редактор: e-mail: снимка: Пресцентър Републиканци за БългарияПод натиска на министър-председателя Бойко Борисов, страната
Коментари Харесай

Цветанов призова депутатите от ГЕРБ да не подкрепят новия бюджет: Животът е по-дълъг от мандата

Редактор: 

e-mail: 

фотография: Пресцентър " Републиканци за България "

„ Под натиска на министър-председателя Бойко Борисов, страната ни е на път да направи голяма неточност, а Народното събрание е единственият орган, който може да я предотврати. Грешката е бюджетът за идната година “, това написа в отворено писмо към депутатите от ГЕРБ водачът на „ Републиканци за България “ Цветан Цветанов.

В обръщението си към някогашните си съпартийци тогавашната „ дясна ръка “ на Бойко Борисов декларира, че в този тип новият бюджет би увредил трайно финансовата непоклатимост на България. „ В него се харчи прекомерно доста, а раздаването на толкоз милиарди, които не са обезпечени със съответните доходи, е безконтролно деяние, което обрича страната ни на поредност от години с тежки бюджетни дефицити. На процедура този бюджет слага завършек на водената през последните 20 години в България политика на строга финансова дисциплинираност, която е потвърдила своите резултати “, написа Цветанов.

Подобен бюджет ще реализира сигурно единствено едно - ще минира идващото ръководство. Новият кабинет ще наследи огромни задължения и голям недостиг. Ще би трябвало да избира сред три неприятни разновидността – в допълнение стягане на коланите по време на рецесия, повишение на налозите или в допълнение задлъжняване. Такъв резултат може и да обслужва политически настоящия министър председател, само че е в прорез с ползите на българските жители, счита водачът на „ Републиканци за България “.

„ Можете да подкрепите бюджета на Борисов и с гласа си да вкарате страната в тежка дългова серпантина, в поредност от нови, още по-големи бюджетни дефицити. Така ще спазите партийната дисциплинираност и ще угодите на следващото решение на вашия водач, само че ще предадете вашите гласоподаватели. Можете обаче да бъдете виновни към своите гласоподаватели и да отхвърлите плана, който поставя завършек на финансовата непоклатимост на България. Независимо, че ще ядосате вашия водач. Ако в този миг бях до вас, щях да направя второто. Защото към този момент съм научил, че животът е по-дълъг от мандата “, написа в обръщението си Цветанов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР